H I R D E T É S

Budapest hírek

Mennyiből oldható meg az iskolakezdés?

Mennyiből oldható meg az iskolakezdés?

Sokan szeretnék a lehető legjobban visszafogni a szeptemberi évkezdés kiadásait. Főleg azoknál lényeges az, ahol több gyerek is van, akit el kell indítani az iskolába. Mennyiből lehet kihozni a tanszerek beszerzését, és hogy lehet ezt a legjobban megoldani anyagilag?

Faragjuk le a felesleges kiadásokat

 

Aki ‘profi’, az már tudja, hogy csak a szükséges dolgokra kell költeni, és érdemes körülnézni, a nagyobb testvérek, ismerős gyerekek felszerelései közül mi örökölhető meg. Ez ma már nemcsak költséghatékony megoldás, hanem környezetbarát lépés is. Például ha egy másik csemete kinőtt iskolatáskája még kibírja pár évig, akkor felesleges szemétre hajítani és vadonatújat venni.


Ellenben nem lehet és szabad spórolni a ruhaneműn, ugyanis a gyerekek nem hordhatnak szűk tornacipőt, elhasznált tornaruhát. Az elsősök esetében merülnek fel a legnagyobb költségek, így az íróasztal beszerzése (ez is megtalálható használtan), amiből állítható magasságú változatot ajánlott venni. A forgószék szintén azért praktikus, mert módosítható a magassága, ahogy kis tulajdonosa nő.


Kötelező beszerzés az iskolatáska az első osztályosok számára, majd 3-4 év múlva mindenképpen szükséges megvenni egy nagyobb méretűt. Nem feltétlenül kell megvásárolni egy anatómiai vagy ergonómiai, gerinctámaszos változatot mindenkinek, csak ha az iskola minden nap minden egyes könyv és füzet bevitelét meg fogja követelni - ami nem túl gyakori.


A kisebbek általában ragaszkodnak az iskolatáskához, a felsősöknek akár egy utcai hátizsák vagy más hátitáska is tökéletesen megfelelhet.
Nem érdemes viszont megvenni a gurulós táskákat, mivel ezek húzásánál el kell, hogy forgassa a gerincét a gyerek, ami nem egészséges.
Csak a szükséges taneszközöket vegyünk tehát meg, és jó minőségűt, amit sokáig használhat a kisdiák. Vannak például 2000-5000 forintos iskolatáskák is a nagyobb üzletláncok kínálatában, de ezeket biztosan gyakrabban kell cserélnünk.

 

Nézzünk körül minél több helyen

 

Jó tudni, a webshopokban gyakran találkozunk kedvezőbb árú tanszerekkel, mint az üzletekben. Átlagosan 15-20 ezer forinttal számolhatunk (plusz a tankönyvek).

 

 

Ha a költségek túllépik a várt szintet, segítségünkre lehet egy kedvező személyi kölcsön. Hiszen van, amin nem egykönnyű spórolni: az elsősök beiskolázására például átlagosan 84 ezer forintot költenek a magyar szülők.


Ilyen esetekben tehát - főleg, ha több gyerek van a családban - ésszerű megoldás kölcsönt felvenni. Válasszunk olyan futamidőt, amivel a számunkra ideális törlesztőrészletet fizethetjük havonta, és stresszmentesen indíthatjuk az iskolaévet.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó