Megújul Zugló városközpontja

Közel 7 hektáron fejlesztik Zugló városközpontját, a Bosnyák teret. 

A jövő évben indul el Zugló városközpontjának a megújítása. Budapest XIV. kerületének városközpontja közel 7 hektáron újul meg a Rákos-patak és a Bosnyák-tér közötti szakaszon. A felújítási munkálatok 2022-ben kezdődnek. A fejlesztés olyan mértékű, hogy várhatóan 7 évet vesz igénybe, így a beruházást 2029-ben tervezik átadni. 

A fejlesztéseket a Zaha Hadid Architects tervezte meg és a Bayer Property Zrt. valósítja meg. A kivitelező cég elárulta, hogy a beruházás összértéke nagyjából 250 milliárd forint között mozog. Az első ütemben a Bosnyák téri piacot újítják meg, amelyre ráépítik a zuglói polgármesteri hivatalt és az új kerületi rendelőintézetet is. A fejlesztés első szakasza várhatóan 5-6 milliárd forintból valósul meg. 

zuglo_torzs

A látványterv

A XIV. kerületi beruházásban a teljes ingatlanfejlesztési tevékenységet a Bayer Property Zrt. végzi. A projektmenedzsmentet, az ingatlanértékesítési-, a marketing- , a pénzügyi- és a jogi támogatási tevékenységet is a cég végzi, a generálkivitelezési folyamatokat azonban már a Bayer Construct. 

A tervező Zaha Hadid Architects építészeti és tervezőiroda globális ismertséget tudhat magáénak. Többek között ők tervezték az Aquatics Centert, amelyet a londoni olimpiára építettek, a BMW Központi épületét Lipcsében, illetve Milánóban a CityLife városnegyedet.

A tervező cég jelezte, hogy az új zuglói városközpontban a lakóházak és az irodák mellett kereskedelmi és szabadidős funkciókat ellátó épületek is helyet kapnak. 

Forrás és képek: MTI, Zaha Hadid Architects 
CS.SZ.