H I R D E T É S

Budapest hírek

Megnyílt az új utasmóló a ferihegyi repülőtéren

Megnyílt az új utasmóló a ferihegyi repülőtéren

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2B Terminálhoz kapcsolódó új utasmólón már elindultak a repülőgépjáratok. Az új épületszárny megépítése 7,8 milliárd forintba, azaz 25 millió euróba került - közölte a Budapest Airport. 

Az utasforgalmi épületet fokozatosan helyezik üzembe. Az első utasszállító repülőgép a tervezett határidőnél két hónappal korábban indulhatott a B utasmólóról. A több, mint tízezer négyzetméteres utasforgalmi csarnok első beszálló kapuját elsőként a Wizz Air asztanai járatának utasai vehették igénybe. Az utasmólóhóz teljes kiépülése után egyszerre három, úgynevezett szélestörzsű (interkontinentális) utasszállító és négy keskenytörzsű közép-hatótávolságú repülőgép csatlakoztatható, vagy egyidőben tíz keskenytörzsű gép kiszolgálása folyhat. Emellett buszos beszállítók is lesznek.

 

Megnyílt az új utasmóló a ferihegyi repülőtéren

Már elindultak a repülőgépjáratok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a 2B Terminálhoz kapcsolódó új utasmólón

 

A több mint 10 ezer négyzetméteres, 220 méter hosszú épületet BUD 2020 névre keresztelték, és része a BA ötéves, repülőtérfejlesztési programjának. További fejlesztésként még idén megkezdődik egy cargo-, vagyis légiteheráru-szállítási központ és egy hatszintes zárt parkolóház építése. A fejlesztések az utas- és teherforgalom dinamikus növekedése miatt szükségesek.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó