H I R D E T É S

Budapest hírek

Megkezdődött a távfűtés bevezetése

Megkezdődött a távfűtés bevezetése

A Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. csaknem 5 milliárd forintból megkedzte a távfűtés bevezetését a budapesti belvárosba.

A Kéménymentes belváros programban a távhőszolgáltató Dél-Budáról az Erzsébet hídon átvezetve teremti meg a távfűtés lehetőségét az V. kerületben, majd később a szomszédos városrészekben. A forgalomeltereléssel járó időszak a tervek szerint szakaszosan, október 31-ig tart. Az ütemezés szerint a teljes kivitelezés, a helyreállítással együtt, jövő április 30-ig befejeződik. Először a Főpolgármesteri Hivatal Városház utcai épülete, valamint közintézmények és üzleti fogyasztók kapcsolódnak rá a hálózatra, majd a társasházak számára is elérhető lesz a csatlakozás.

 

Megkezdte a távhő bevezetését a budapesti belvárosba a Főtáv

A távhőszolgáltatás költség- és energiahatékony, környezetbarát, jelentősen csökkenti a légszennyezettséget

 

A távhőszolgáltatás költség- és energiahatékony, környezetbarát, jelentősen csökkenti a városok légszennyezettségét. Számítások szerint Budapesten 45 ezer gázfűtésű háztartás távhőre állítása évente csaknem 67 ezer tonna szén-dioxid, és 80 tonna egyéb káros anyag kibocsátásának csökkenését eredményezné. A Főtáv tájékoztatása szerint Budapest több pontján is folyik távhővezeték-építés és -bővítés. A budapesti hőgyűrű kiépítésével összekötik a főváros szigetszerű hőkörzeteit, ezzel a belső pesti kerületekben is bevezethetővé válik a távfűtés.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó