H I R D E T É S

Budapest hírek

Megjelent a három centrumkórház tervpályázata

Megjelent a három centrumkórház tervpályázata

Megjelent a három budapesti centrumkórház tervezésére kiírt pályázat, a nyílt közbeszerzési kiírások az új elektronikus közbeszerzési rendszeren belül jelennek meg és bonyolódnak, két lépcsőben - jelentette be Kásler Miklós.

A dokumentációhoz nemcsak tervkoncepciót, hanem már beárazott kiviteli terveket is várnak, így csökkentve minimálisra a költségtúllépést - tette hozzá az emberi erőforrások minisztere. Az Egészséges Budapest Program keretében megvalósuló beruházások és fejlesztések révén a jövőben három centrumkórház - a dél-budai, a dél-pesti és az észak-pesti - jön létre a fővárosban, és további 25 kórház és 32 szakrendelő fejlesztéséről döntött korábban a kormány. A miniszter a dél-pesti centrumkórházról szólva elmondta, a korábban a Szent István és a Szent László Kórházak egyesüléséből létrejött intézmény jelenleg igen rossz körülmények között dolgozik, így az intézményt megfelelő, 21. századi színvonalra kívánják fejleszteni.

 

Megjelent a három centrumkórház tervpályázata

A dél-budai centrumkórház helyszíne, az M7 és az M1 autópálya közös szakasza melletti Dobogó nevű terület

 

Ennél a kórháznál 190 ezer négyzetméter megépítéséről, átépítéséről van szó, és az intézmény a tervek szerint a sürgősségi betegellátás egyik vezető központja lesz. Jelezte, hogy a dél-pesti centrum a jövőben szorosan együttműködik több országos intézettel, így az Országos Traumatológiai és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézettel. Ezen kívül a dél-pesti centrumkórházzal szorosan, de attól függetlenül gyógyít továbbra is a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet is. A dél-budai centrumkórház egy új, zöldmezős beruházásként valósul meg a XI. kerületi Dobogón. A tervek szerint a betegek egyágyas kórtermekben gyógyulnak majd, a papír alapú kórlapok helyett digitális eszközökön vezetik a betegadatokat, mentőállomás kap helyet, valamint két mentőhelikopter leszállására alkalmas úgynevezett heliportot is kialakítanak majd.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó