Már egy hónapja élvezhetik a fővárosiak az okos pláza megoldásait

Egy hónapja nyílt meg Budapesten az ország első okos plázája, amelyet azóta a nagyközönség is kipróbálhatott. 

Már egy hónapja, hogy megnyílt Magyarország legújabb bevásárlóközpontja, az Etele Pláza, amely egyben az ország és Budapest legelső okos plázájának mondható. A pláza tulajdonosa a Futureal csoport, akik közel 100 milliárd forintból építették fel a bevásárló- és szórakoztatóközpontot. A központ a Kelenföldi pályaudvar közelében található, egészen pontosan a 4-es metró, valamint az M1-M7-es autópályák találkozási pontjánál. 

A komplexumban már a nyitáskor ki volt adva az üzletek több mint 90%-a, amely azt jelzi, hogy nem csak a beruházók, hanem az üzlet tulajdonosok is óriási lehetőséget látnak a plázában, amely ráadásul Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő városrészében került kialakításra. A pláza sajátossága természetesen, hogy a divatüzletek, éttermek, kávézók, élelmiszer-üzletek, mozi, gyermekjátszó és edzőterem mellett rengeteg okos technológiát is kapott. 

etele_plaza_torzs

Ilyen modern pláza még nem épült Magyarországon

A pláza építése során az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy kihasználják a megújuló energia adta lehetőségeket. Magas napvédelemmel ellátott üvegezést és hőszivattyús rendszereket kapott a központ, továbbá három szinten telepített zöldfelület várja a vásárlókat. 

A pláza egyik legfontosabb technológiai megoldása, a saját fejlesztésű mobilalkalmazás létrehozása, amely parkolóhelyet keres, elnavigál bennünket az adott üzlethez, továbbá az életkorunk és érdeklődési körünk alapján kedvezményeket ajánl nekünk az egyes éttermekben és üzletekben. 

A bevásárlóközpontban az 1300 parkolóhely és a 130 elektromos töltőállomás mellett interaktív LED-falak, USB-töltővel ellátott pad, digitális játszószőnyeg és 120 centis humanoid ügyfélszolgálatos robot is telepítésre került. 

Forrás: Etele Pláza, Portfolio
CS.SZ.