H I R D E T É S

Budapest hírek

Magyar termelői piac nyílt a fővárosban

Magyar termelői piac nyílt  a fővárosban
A vidékfejlesztési miniszter adta át a vásárlóközönségnek a főváros első, magyar termelői piacát a kőbányai Liget téren - áll a minisztérium honlapján kiadott tájékoztatóban.
Régi probléma látszik megoldódni a Liget téri piac nyitásával, hiszen a magyar őstermelőktől származó termékek - ha nem is hiánycikknek, de legalábbis - nehezen beszerezhető élelmiszereknek számítottak eddig Budapesten - hangsúlyozta Konrád Istvánné, a piacot alapító Magyar Piac Szövetkezet elnöke.
A magyar agrárium vezetője, Fazekas Sándor megnyitó beszédében kiemelte a magyar agrártermékek értékeit. A piac megnyitása is mutatja a magyar őstermelők megújulási képességét - tette hozzá. A tárca szabályozással és pályázatokkal segíti a magyar mezőgazdasági termelők és feldolgozók piacra jutását - olvasható a minisztérium által kiadott közleményben.

Liget téri piac: az első fővárosi magyar termelői piacHosszú sor állt a friss, magyar termékekért (Fotó: Botár Gergő)

 

A közlemény szerint a Liget Téri Piacon minden árus a Magyar Piac Szövetkezet tagja. A szövetkezet elnöke a megnyitón elmondta: a 700 négyzetméteres területen 23 üzlet kapott helyet. A kizárólag magyar gazdák által termelt és feldolgozott termékeket árusító piac a hét minden napján garantáltan friss élelmiszerekkel várja a vásárlókat - olvasható a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája által kiadott közleményben. (T.A)

Magyar termelői piac nyílt a fővárosban

Fazekas Sándor Fotó: Botár Gergő

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó