Létfontosságú az Enjoy Budapest robotkávézó szerepe

Komoly szerep juthat az Enjoy Budapest robotkávézónak a hazai robotikai fejlesztésekben.

Az Enjoy Budapest robotkávézót üzemeltető Enjoy Robotics Zrt. nagyszabású együttműködést indít a Debreceni Egyetem Műszaki Karával, hogy tovább fejlesszék Magyaországon a robotikát. A magyar cég már közel 3 éve nyitotta meg a fővárosban az Enjoy Budapest robotkávézót, ahol a látogatók a vállalat saját fejlesztésű és vásárolt robotjaival ismerkedhetnek meg. 

A vállalat szerint éveken belül hatalmasat emelkedhet a használatban lévő robotok száma Magyarországon. Az Enjoy Robotics azért kötött megállapodást a Debreceni Egyetemmel, hogy a belföldi robotok minél fejlettebbek és minél eredményesebben alkalmazhatóak legyenek a jövőben. A cég egyetemi és ipari megállapodást is kötött a felsőoktatási intézménnyel. 

enjoy_bpn_torzs

Az együttműködés és a budapesti kávézó a magyar robottechnika alapjait teremtheti meg

Az eredményes fejlesztések mellett a két fél további célja, hogy a magyar robotikai ipar világszinten is versenyképessé váljon. Az összefogás eredményeképp egy olyan központ is létrejön, amely a magyar és európai igényeknek megfelelően alkalmas lesz robotok gyártására és fejlesztésére, tanítására. 

A két cég közleményben jelezte, hogy a gyártott robotok nem az emberektől fogják elvenni a munkát, csupán a hiányzó munkaerőt fogják pótolni azokon a területeken, ahol a legnagyobb szükség van erre. Ilyen például az egészségügy és a vendéglátás is, továbbá ezen szektoroknak gyárt jelenleg robotot az Enjoy Robotics is, akik a budapesti kávézóban már évek óta alkalmaznak robotokat. 

Forrás: MTI, Enjoy Robotics Zrt., DE
CS.SZ.