H I R D E T É S

Budapest hírek

Legnagyobb hagyományokkal bíró iparág – legújabb technikák

Legnagyobb hagyományokkal bíró iparág – legújabb technikák

Ruhát már az ősember is hordott, de a gyári méretekben történő ruhakészítés a 19. század második felétől kezdődött. A textilgyártás az egyik legrégebbi és legnagyobb hagyományokkal rendelkező iparág. A textilnyomtatók elődjét Thomas Bell, skót feltaláló készítette. Mai mása már 20-szor gyorsabban működik.

 

Ahogy a világ népessége nőtt háromszorosára a huszadik század elejétől a végéig, a textilhez szükséges rosttermelés tízszeresére nőtt, az egy főre jutó szükséglet megháromszorozódott. Ahogy egyre nagyobb a kereslet a ruhák iránt, úgy évről évre egyre több a megrendelés pólónyomtatásra is és sokan választják az egyedi grafika megtervezését, így különleges és sajátos minta kerül a felsőre.


A divat fejlődésével a hatvanas évek elején az egyszínű fehér pamutpólókat felváltották a mintás darabok. Először csak igen egyszerű grafikával és színekkel készültek, és sokszor csak szöveget nyomtak rá. A mai trendnek megfelelően nagy igény van a tartós és nívós ruhadarabokra. Így a most használatos textil nyomtatók kitűnő minőségben, akár a legbonyolultabb grafikát is képesek pillanatok alatt a pamutra varázsolni.


Tökéletes technika, minőségi nyomtatás


Több fajta technikával működő gépek kaphatóak a textilnyomás területén, azt, hogy melyik gépet mikor használjuk, az határozza meg, hogy milyen anyagra és hány darabot szeretnénk nyomtatni. Az egyik legrégebbi, de máig is igen kedvelt technika a szublimációs eljárás. Az ilyen nyomtatók már az 1900-as évek közepétől használatosak. Kiváló fényképek, grafikák, akár színátmenetes vagy egyszínű képek felvitelére is. Az eredmény magáért beszél, a tónusok élénkek, a minőség kiváló, akár hosszú távú igénybevételt is jól bírja. A művelet alkalmával direkt, a szövetek pólusai festődnek meg, nem képződik plusz réteg és együtt mozog használatkor a felülettel.

 

A csapatruhák logózása, feliratozása is pólónyomás technikájával készül.


Mikor jó a sorozatnyomás


A textilnyomtatás egyik leggyakoribb felhasználása a sportruházatoknál van. Ezzel a technikával, rövid időn belül, nagy mennyiségű csapatruhára van lehetőség ugyanazt a mintát, logót, szlogent felvinni. A közös minta, logó viselése a csapat összetartását jelképezi. Az ilyen mintákkal ellátott ruhákat nemcsak sportolók, de a szurkolók is szívesen viselik, ezzel is jelezve a sportegyesület iránti elköteleződésüket.


Hasonló nagy tételes megrendelést tudnak hozni a nagyobb vállalatok megkeresései is. Itt is az összetartozás jelképe az egységes arculat, illetve szívesen adják partnereiknek ajándékba a cégek a vállalkozás nevével ellátott textíliákat. Ha nagyobb tételben kerülnek megrendelésre, akkor mind a nyomda, mind a vásárló is jól jár, hisz kevesebbe kerülnek a költségek, így több marad a kasszában.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó