Korszerű technológiákat mutattak be Budapesten

A jövő technológiákhoz kapcsolódó eseményt tartottak a magyar fővárosban.

A budapesti Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet (SZTAKI) már évtizedek óta használja és fejleszti a mesterséges intelligenciához köthető megoldásokat, ezért biztos alapnak tekinthetőek Magyarországon, ha valaki a jövő technológiák iránt érdeklődik.

A kutatóintézet most a magyar fővárosban, a saját épületében szemléltette a legújabb fejlesztéseket. Az eseményen kiemelték, hogy a SZTAKI már legalább fél évszázada kutat a legmodernebb megoldások után az ipari szektorokban, ezért a mesterséges intelligenciához kapcsolódó technológiákban is otthonosan mozognak.
 
sztaki_torzs_bpn
Az eseményen több miniszter vett részt
 
Az eseményen az is elhangzott, hogy több magyar laboratórium és intézet áll szoros kapcsolatban a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézettel. A labor elég széles körben képes használni a mesterséges intelligencia megoldásokat. 

Többek között az ipar, a gyártás, a közlekedés, az egészségügy, az egészséggazdaság, illetve a logisztika területén is képesek az ilyesfajta modern technológia bevetésére, ezért a demonstrációs tér kínálatában sem szűkölködnek. 

A Budapesten debütáló Demonstrációs Tér főleg a gyakorlati részekben fog jelentősen hozzájárulni a modern technológia elterjedéséhez Magyarországon, de az alkalmazottak és a kutatók kapcsolatát is szorosabbá teheti. 

Forrás és képek: MTI/Kovács Tamás
CS.SZ.