Jövőre időalapú jegyek válthatók a BKK-nál

Időalapú jegyvásárlás bevezetését tervezi 2022 elejétől a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A BKK közösségi oldalán októberben megkérdezte a fővárosi közlekedést igénybevevőket, hogy mit gondolnak arról, ha 30,60 és 90 perces összvonalas, időalapú mobiljegyek közül választhatnának és a megvásárolt időtartam alatt az utasok bármennyi járaton utazhatnának.
 

Az időalapú mobiljeggyel elég figyelni csak az időt 
 
Az időalapú jegy lényege, hogy az utasoknak átszállások esetén nem kellene mindig új jegyet váltaniuk, hanem egyszerűen az időre kellene figyelniük.
 
A közel 4000 válaszból kiderült, hogy 50 százalékuk a 60 percet vásárolnák meg szívesen, 30 százalékuk a 90 perces mellett tette le voksát, 20 százalékuk pedig a 30 percet vennék meg.
 
A szavazásnál fontos szempont lehetett, hogy a válaszadó mennyi időt tölt utazással a BKK járatain. Az, akinek közel van a munkahelye, egyértelmű, hogy a 30 perces jegyet váltaná meg, de aki 1 órát vagy annál többet tölt utazással, annak a drágább mobiljegy éri meg jobban.
 
A fővárosi közlekedési vállalat a válaszokat kiértékeli annak érdekében, hogy kialakítsák az időalapú mobiljegy termékportfólióját és 2022 elejétől elérhetővé tegyék az utasközönség számára.
 
A BKK tervezett időalapú mobiljegyvásárlását Debrecenben már korábban bevezették. Itt a 60 perces jegyek 400 forintba kerülnek, ehhez hasonlóra lehet számítani a fővárosban is.
 
BG
Forrás: HVG, Portfólió, Telex, BKK közösségi oldala
A képek illusztrációk