H I R D E T É S

Budapest hírek

Jövőre folytatódnak a Liget Budapest beruházások

Jövőre folytatódnak a Liget Budapest beruházások

Jövőre több beruházás is elkészül a Liget Budapest projekt keretében és elkezdődik egyebek mellett az Új Nemzeti Galéria építése is.

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója kiemelte: 2019-ben elkészül az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ, valamint befejeződik az Olof Palme Ház rekonstrukciója és a komáromi Csillagerőd renoválása. Jövőre kezdődhetnek a Magyar Innováció Háza és a Új Nemzeti Galéria munkálatai, emellett folytatódik a parkfejlesztés második üteme. 

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a parkfejlesztés második üteme is a jövő év elején kezdődik a Hermina út-Ajtósi Dürer sor-Dózsa György út által határolt terület délkeleti harmadán. Szavai szerint a főváros egyik legnagyobb és legjobb játszóterét építik fel itt, továbbá megújul a terület növényzete és egy hatalmas rózsakertet is létesítenek a Millennium Háza bejáratához.

 

Jövőre folytatódnak a Liget Budapest beruházások

Jövőre kezdődhetnek a Magyar Innováció Háza és a Új Nemzeti Galéria munkálatai

 

Az elmúlt év eredményeiről Gyorgyevics Benedek kiemelte: 2018 volt az első év, amikor a Városligetbe látogatók a már elkészült projektelemeket birtokba is vehették. "Az Állatkerti körúton átadott Pavilonkert, a Vakok Kertje, az Ifjúsági Sportpályák vagy a Kutyás Élménypark mind nagyon népszerűek, utóbbi látogatottsága már átlépte a 100 ezer főt. Megnyílt a történetének legnagyobb megújulásán átesett Szépművészeti Múzeum is" - sorolta a példákat. 

"Az eddig elvégzett parkrehabilitációnak köszönhetően több ezer négyzetméterrel növeltük a Liget zöldfelületét, létrehoztuk a főváros legkomplexebb kutyás élményparkját, futókörrel körbevett sportpályákat a környékbeli iskolák igényei szerint, de újjávarázsoltuk a Szépművészeti Múzeum környezetét és megújítottuk Magyarország első, speciálisan a vakok pihenését szolgáló parkrészletét is" - mondta. Hozzátette: előrehaladott a kivitelezés az Ötvenhatosok terén, ahol a Néprajzi Múzeum épülete, valamint a parkolási gondok megoldására egy nyolcszáz autó befogadására alkalmas mélygarázs is épül és a világhírű japán tervező, Fudzsimoto Szu tervei alapján a Magyar Zene Háza beruházás is elkezdődött. A fővárosi Állat- és Növénykert nagyszabású bővítése szintén jó ütemben halad előre.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó