Jövő technológiában erős cég terjeszkedik Budapesten

Egy olyan technológiai vállalat kezd el terjeszkedni a magyar fővárosban, amely a digitális arcfelismerő megoldásokat fejleszti.

Megjelent Budapesten az Exadel vállalata, amely digitális arcfelismerő rendszereket fejleszt szerte a világban. A cég budapesti terjeszkedésének köszönhetően hazánkban is egyre jobban elterjedhetnek a fejlett arcfelismerő megoldások, amelyek több szektor előnyére válhatnak. 

A vállalat kutatása szerint a következő 10 évben akár négyszeresére is duzzadhat az arcfelismerő technológiák piaca. Főleg a kis és középvállalkozásoknak jelent ez óriási segítséget, így a magyar kkv piacon is arra számít a cég, hogy széles körben elterjed a technológia. 

Az Exadel megoldásait szállodai beléptetéskor és reptéri check-in alkalmával is használhatják a cégek, sőt a jövőben a közterületeken feltűnő hirdetések arcképeit is képes lesz felismerni a fejlesztés. 

arcfelismero_torzs

Az amerikai cég az év elején alakította ki a központját Budapesten


Pár éve még rengetegen tartottak az ilyesfajta rendszerektől, mára azonban egyre többen az okostelefonokat is az arcfelismerő technológiával nyitják fel és már sokkal könnyebben befogadja mindenki ezt a praktikát. 

Az amerikai vállalat az elmúlt hónapokban nyitotta meg budapesti fejlesztési központját, de a komolyabb terjeszkedési terveket csak most közölték.

Forrás: Profitline
CS.SZ.