Jövő év végére rendeződhetnek a Baross téri állapotok

Új közbeszerzési pályázatot írt ki a Budapesti Közlekedési Vállalat a Baross tér felszíni rendezésére. A 4-es metró építése miatt 2008 óta lezárt területet várhatóan 2013 végén lehetne ismét átadni a jármű- és a gyalogosforgalomnak.
Közbeszerzési eljárást hirdetett a Budapesti Közlekedési Vállalat a VIII. kerületi Baross tér rendezésére. A 4-es metró építéséhez kapcsolódó munkák miatt a területet 2008-ban zárták le, a tervek szerint pedig 2013 végén nyithatják meg újra, miután a nettó 6 és félmilliárd forintnyi kivitelezés befejeződött. A pályázat győztese felel majd a Baross tér és környéki út- és járdaszakaszok bontásáért, továbbá a közművek, a felsővezetékek, a közvilágítás, illetve az elektromos és hírközlési hálózatok cseréjéért. Szükség lesz a villamospálya bontására, valamint a meglévő aluljárórészek elbontására és újak építésére. A feladatok között szerepel az is, hogy a Keleti pályaudvar épületét és a Baross-szobrot díszkivilágítással kell ellátni. A munkák során BKV-végállomás létesül a pályaudvar indulási oldalán, emellett fedett utasvárakozó épül, de a tér zöldterületeinek és díszburkolatának rendezését is elvégzik a szakemberek.

2013 végén várhatóan átadják a forgalomnak a Baross teret.

2008 óta tartják lezárva a Baross teret a 4-es metró építési munkái miatt

A BKV 2010 őszén már kiírt egy közbeszerzést, azt azonban előbb a Közbeszerzési Döntőbizottság tette semmissé, 2011 augusztusában pedig a BKV is eredménytelennek nyilvánította. A mostani pályázat ajánlattételi határideje május 2., az eredményhirdetést követően pedig - várhatóan az év második felében - megindulhatnak a munkák a Baross téren.

-W-