Ismét milliárdokkal segíti a budapesti kórházakat az EBP

Az Egészséges Budapest Program forrásaiból ismét több budapesti egészségügyi intézmény kerül felújításra, köztük a legfontosabb a Gokvi korszerűsítése. 

További felújítási munkálatok kezdődnek Budapesten a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben. Az intézmény az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően építészeti felújításon esik át mintegy másfél milliárd forintból. A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Magyarország legnagyobb szívgyógyászati intézménye, így állapota és kinézete, valamint felszereltsége nagyban befolyásolja a magyar szívgyógyászati helyzetet. 

A központ négy emeletén történnek átépítések és felújítások a támogatások eredményeképp. A gyerekambulancián számos új berendezést helyeznek majd el és kialakítanak egy érsebészeti műtőt is. Az ambulancia további modern megoldásokkal fog bővülni. Ilyen a digitális angiográfiai készülék is, amely a műtétekben nyújt nagy segítséget. 

ebp_torzs

A világ legkorszerűbb szívgyógyászataihoz szeretne hasonlítani az intézmény

A fejlesztések által a Gokvi még közelebb kerülhet a világ legfejlettebb szívgyógyászati centrumaihoz, mind kinézetben, mind pedig felszereltségben. Két további katéteres labort is létrehoznak a centrumban, amelyből az egyik egy DSA-labor lesz, ahol a koszorúereken kívüli betegségeket fogják gyógyítani. A másik laborban a ritmuszavarok kezelését fogják kivitelezni és a pacemaker eszközök beültetését. 

A beruházásoknak és az új műtők építésének köszönhetően a járvány közepette is képesek csökkenteni a várólistákat.

Forrás: MTI

Képeink illusztrációk.

CS.SZ.