Indul Budapest legújabb fejlesztése

Elindulhat Zuglóban a városnegyed fejlesztés, ahol számos okos megoldást bevetnek. A beruházás a főváros egyik legnagyobb fejlesztési projektje.

Indul Budapesten a zuglói óriásfejlesztés, mivel a tervek megkapták a szükséges engedélyeket. A következő években ez lesz az egyik legnagyobb budapesti fejlesztés: a Zugló City Center-projekt a Bosnyák téren valósul meg, az elkészülte után pedig ez lesz a magyar főváros egyik legmodernebb negyede.

Zuglónak így új kerületi központja lehet, amely egy igazi többfunkciós terület lesz, a tervek szerint pedig 2029-ben fejeződhet be. A valódi építkezés indulása azért is számít mérföldkőnek Budapest életében, mert több mint egy évtizede zajlanak a tervezési és előkészületi munkálatok.

zuglo_torzs_bpn

Zöld és okos megoldások sokaságát tartalmazza a beruházás

Az új városközpont építése során kiemelt fontosságot tulajdonítanak a modern technológiáknak, a fenntarthatóságnak és az energiahatékonyságnak. A központ 35 ezer négyzetméteres közösségi zöldterületet, tavakat és fákat kap, az energiafogyasztást pedig nagyban csökkentik a központosított intelligens megoldások, amelyek megújuló energiaforrásokkal működnek majd.

Számos mobilitási pont, bicikliút és gyalogos övezet is keresztezi egymást az új negyedben a jövőben. Az új zuglói városközpontban egész évben használható terek és okos irodák is épülnek a lakások, éttermek, kávézók és boltok mellett. 

Forrás: Portfolio
CS.SZ.