H I R D E T É S

Budapest hírek

Így válassz digitális fényképezőgépet!

Így válassz digitális fényképezőgépet!

Ha meguntad, hogy a telefonoddal készített képminőség nem az igazi, vagy elmerülnél a fotózás rejtelmeiben, válassz olyan digitális fényképezőgépet, amely minden igényedet ki tudja elégíteni!

Egyre többen szeretnek fotózni, és egyre többen szeretnének jó digitális fényképezőgéppel fotózni, amire a gyártók is rájöttek. Ezért a kezdőknek szánt gépektől kezdve a szuper profi darabokig már nagyon sok fajtából választhatunk, emiatt nem is könnyű eligazodni, és megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet. Mindenesetre érdemes utána nézni, hogy egy-egy évben melyik gyártó gépe nyert díjat például a kompakt digitális fényképezőgép kategóriában. Ez jó kiindulási alap egy abszolút kezdő, hobbi fotós számára.

 

Az objektív-ügy

 

Alapvetően két nagy csoportját különböztethetjük meg a digitális fényképezőgépeknek az objektív szempontjából. Vannak a nem cserélhető, azaz kompakt gépek, és a cserélhetőek, ezen belül a tükörreflexes (SLR) és digitális-tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépek. A piacon megjelent az átmenet is! Léteznek már cserélhető objektíves kompakt gépek, de egyelőre nem túl sokan választják még ezeket.

 

Fényképezőgép és objektív

 

A jó fotóhoz jó objektívvel rendelkező gépre lesz szükségünk. Olyan kompakt gépet keressünk, amely jó nagylátószöget kínál, a 24 mm-es érték már jól használható.

 

Képminőség

 

A legtöbb gyártó a kompakt digitális fényképezőgép optikai és digitális zoomolási tulajdonságára is nagy hangsúlyt fektet. A lényeg, hogy a képminőség romlása nélkül lehessen nagyítani.

 

Ezért fontos, hogy nagyobb felbontású digitális fényképezőgépet válasszunk, ennek a mértékegysége a megapixel. De! A kompakt fényképezőgépek nem bírnak el túl nagy felbontást minőségromlás nélkül. A tükörreflexesek esetében viszont bátran választhatunk akár 20-30 megapixel körüli felbontású gépet is. Egy Nikon géppel például biztosan nem fogunk melléfogni.

 

Fényérzékenység, memóriakártya

 

Az ISO érték mutatja az adott gép fényérzékenységét, általában ISO 100, ISO 200 és ISO 400 érzékenységre állíthatóak. A nagyobb érzékenység teszi lehetővé, hogy gyengébb fényviszonyok mellett is lehessen megvilágított képet készíteni.

 

Mindenképp ismertebb gyártó memóriakártyáját válasszuk a fényképezgéphez, és minimum 4 GB-osat vegyünk hozzá.

 

A fotózás kulcsa a tanulás és a gyakorlás. Kezdjük kicsiben, és ahogy kinövünk egy-egy gépet, úgy váltsunk nagyobbra, profibbra. Kérjünk tanácsot, és legyünk őszinték magunkhoz! Csak családi eseményeket szeretnénk dokumentálni, vagy tényleg hosszú távú hobbinak gondoljuk a fotózást?

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó