H I R D E T É S

Budapest hírek

Hónapok óta készültek a karácsonyi vásárra

Hónapok óta készültek a karácsonyi vásárra

December 31-ig gasztronómiai kínálattal, kézműves és iparművészeti termékekkel és ünnepi műsorokkal várják az érdeklődőket a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárban, a Vörösmarty téren. 

Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője elmondta, hogy hónapok óta készülnek a karácsonyi vásárra, amelyre mintegy 800 ezer vendéget várnak külföldről és belföldről. Az Európa tíz legszebb vására között számon tartott rendezvényen idén 120 kézműves kínálja magas minőségű portékáit, melyeket hagyományosan egy független szakmai zsűri választott ki. A kulináris élményeket gasztrobemutók, kóstolók biztosítjá, a látványkonyhában a karácsonyi ünnepkör hagyományait őrző ételkülönlegességeket készítenek, de a hagyományos kürtöskalács, lepény és sült gesztenye sem marad ki a sorból.

 

Hónapok óta készültek a karácsonyi vásárra

Az Adventi- és Karácsonyi Vásár gasztronómiai kínálattal, kézműves és iparművészeti termékekkel és ünnepi műsorokkal várja az érdeklődőket

 

Emellett a látogatókat mintegy 160 program várja a Vörösmarty téren. A színpadon népzenei, jazz-, crossover, alternatív, blues-, soulkoncerteket láthat a közönség hétköznaponként és hétvégén egyaránt. A gyerekeket hétvégenként bábszínházi és zenés-táncos előadásokkal szórakoztatják, valamint december elején péntektől vasárnapig, utána pedig hétköznap délelőtt és délután is kézműves játszóházban sajátíthatják el a gyertyaöntés, a mézeskalácssütés, a gyöngyfűzés, a nemezelés és a kosárfonás technikáit a fűtött faházban. Számos egyéb programmal is megidézik advent szellemét az ünnepélyes gyertyagyújtáson kívül, nyitott műhely keretében avatják be egy-egy mesterség kulisszatitkaiba a látogatókat.

 

MTI/T.D.

Dubai Hír

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hír

Bulvár

Partnereink

Partner logó