H I R D E T É S

Budapest hírek

Hol béreljünk raktárépületet Budapest környékén?

Hol béreljünk raktárépületet Budapest környékén?

Ma már sok cég Budapest környékén bérel raktárépületet, mivel a logisztika szempontjából ez az egyik legkézenfekvőbb és megfizethetőbb választás. Nagy a kínálat, ezért érdemes megfontoltan dönteni.

A megalapozott döntéshez pedig érdemes néhány dolgot átgondolni. Logisztika, a raktárépület mérete, ár-érték arány, emberi tényező - mind fontos szempont lehet függetlenül a vállalkozásunk profiljától.

 

Logisztika

 

Egy raktár Budapest környékén, a külső kerületekben, a külvárosban rendelkezik azzal a hatalmas előnnyel, hogy nem kell a fővárosi forgalommal megküzdeni, ha oda szeretnénk jutni. Természetesen, ha a raktárból a megrendelést vagy készleteket budapesti helyszínekre kell szállítani, akkor ez megkerülhetetlen, de még mindig egyszerűbb a külső kerületekből mondjuk az M0-s körgyűrűn haladni, mint a belsőbb kerületeken át megközelíteni a célállomást.

 

Ár-érték arány

 

Az, hogy egy raktárnak vagy ipari ingatlannak milyen az ár-érték aránya meghatározza az, hogy hol helyezkedik el. Tehát ilyen szempontból a külső kerületek olcsóbbnak számítanak a belsőbb kerületeknél, de a Budapesten kívüli, ipari parkoknál lehetnek akár drágábbak is.

 

Ugyanakkor más az ár, ha egy régi raktárépületben keresünk kiadó raktárt, mintha egy újonnan felépült üzletházban, ipari parkban vagy raktárbázisban keresünk kiadó raktár helyiséget.

 

A budai oldalon, Kelenföldön, például a Raktárbázisban már 3 EUR/m2 + ÁFA áron is bérelhetünk raktárt. Ez igen alacsony árnak számít, tömegközlekedéssel is könnyen odajuthatunk, és közel vannak az autópályák is. Cserébe ez egy régebbi épület, de raktárnak, műhelynek és irodának is kialakítható kisebb ráfordítással.

 

Kisebb raktár papír alapú dokumentációhoz

 

Budapest vonzáskörzetében, Budaörs presztízsértékű ipari parkjában is találunk kiadó raktárokat. 3 autópályáról is megközelíthetők, és ezek az Uniós normák szerint épültek, ezért rendkívül korszerűek is. Parkosított környezet és fejlett infrastruktúra jellemzi őket. A bérelhető blokkok és raktárépületek méreteinknél fogva logisztikai célokra is alkalmasak. Emellett a területen belső úthálózat, biztonsági szolgálat, kamerarendszer, ipari kapuk is találhatóak és cégközpontnak is alkalmasak. Itt már 6 EUR/m2 + ÁFA a bérleti díj.

 

Az emberi tényező

 

Nemcsak a logisztikai és ár-érték arány a fontos szempont a megfelelő raktár kiválasztása és bérlése esetén. A helyszínnel kapcsolatban az emberi oldal is nagyon kényes kérdés.

 

Egyáltalán nem mindegy, hogy mindentől távol esik-e a bérlemény, és akkor embereink munkába szállítása is kulcskérdés, vagy tömegközlekedéssel is megközelíthető. Van-e lehetőség parkolásra a területen? Modern raktárépületről van szó közművesítéssel, fűtéssel? A raktártelepen van elegendő hely a kamionoknak? Alkalmazottainknak van lehetősége valahol pihenni, szünetet tartani? Kulturált körülmények veszik körül őket?

 

Ezek a tényezők mind befolyásolhatják munkavégzésüket. Ha jól érzik magukat, jobban dolgoznak, ami óriási hatással lehet üzleti tevékenységünkre.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó