Hatalmas budai zöld fejlesztés jön

Budán több kilométer hosszú Duna-parti sétány valósulhat meg a jövőben. 

A magyar kormány elfogadta azt a javaslatot, amely azt szorgalmazza, hogy Budán megvalósuljon a főváros egyik legnagyobb zöld fejlesztési projektje. A beruházás eredményeképp egy több kilométeres sétány jönne létre a Duna-parton. A magyar kormány törekvéseit a Magyar Közlöny jelentette meg. 

A projekt nagyjából 100 ezer négyzetmétert érint, a kelenföldi Duna-parti sétány pedig így közel 3,6 kilométer hosszú lenne. A beruházás a legújabb Duna-hídhoz kapcsolódó projektként valósulna meg.

buda_torzs_bpn

Új zöld fejlesztés indul a fővárosban

A pontos részleteket a Budapest Fejlesztési Központ fogja kidolgozni, így arról is ők döntenek majd, hogy pontosan melyik utcától indulna a sétány és meddig. A kormány biztosította a fővárost, hogy elegendő forrás áll rendelkezésre ahhoz, hogy megvalósuljon az egyik legnagyobb budai fejlesztési projekt. 

Az előzetes híresztelések szerint a gyönyörű sétány a Hengermalom-úttól vagy az Öböl-utcából indulna és egészen a kerület határáig tartana. Nem csak gyalogos sétány, hanem bicikliutak is épülnek a fejlesztésben, mivel a sétány körülbelül 20-30 méter szélességű lenne. 

A fejlesztés egy lineáris zöld infrastruktúrát is létrehozna, amelynek köszönhetően párhuzamosan számos sportolási és rekreációs lehetőséget rejt magában. 

Forrás: Portfolio
CS.SZ.