H I R D E T É S

Budapest hírek

Hamarosan megnyílik a kutyás élménypark

Hamarosan megnyílik a kutyás élménypark

Persányi Miklós, Liget Budapest Projekt zöldfelületi fejlesztéseinek miniszteri biztosa elmondta: a kutyás élménypark tesztüzeme már zajlik, és hamarosan mindenki előtt meg is nyílik a több mint ötezer négyzetméteren kialakított kutyás park.

A tesztüzem alatt a kiválasztott kutyák és gazdáik használhatják a parkot, a tapasztalatok alapján pedig kijavítják az esetleges hibákat. A próba kutyajáratásokat a 120 centiméter magas kerítés mellől bárki figyelemmel követheti - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy az élménypark helyén korábban - az évek során feleslegessé vált - épületek álltak, ezek lebontásával növekedett a zöldfelület. A park területén a kutyák szabadon rohangálhatnak, áshatnak, emellett pedig "játszótér" és szökőkúttal kombinált vizes játszómedence is a rendelkezésükre áll. 

 

Hamarosan megnyílik a kutyás élménypark

A kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki

 

Mint felidézte, a kutyás élménypark kialakítását és terveit a Városliget környéki kutyás szervezetekkel együttműködve találták ki. Továbbá hangsúlyozta, hogy a Ligetben összességében növekedni fog a zöldfelület, a Városligeti-tó újratervezése után pedig több tízezer négyzetméterrel nagyobb lesz a vízfelület is. A projekt várhatóan 2020-ra készül majd el, de egy-két évvel tovább is tarthat, mert a közlekedési fejlesztéseknek is össze kell kapcsolódniuk - közölte Persányi Miklós.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó