H I R D E T É S

Budapest hírek

Hamarabb adják át az új utasmólót a repülőtéren

Hamarabb adják át az új utasmólót a repülőtéren

A repülőtéren két hónappal korábban, augusztus 1-jén átadhatják a 2B terminálon épülő új utasmólót, amely több mint 10 ezer négyzetméterrel növeli a Liszt Ferenc-repülőtér területét.

Stephan Schattney, a Budapest Airport műszaki központjának igazgatója elmondta, az új létesítmény építését a kedvező téli időjárás gyorsította fel, a budapesti új hosszú távú járatok miatt pedig már a nyári szezon utolsó időszakában átadják az forgalomnak. A repülőtér kapacitásának további emelése érdekében az üzemeltető azt tervezi, hogy az A és B terminálon is újabb utasbiztonsági ellenőrző kapukat nyit.

 

Két hónappal korábban adhatják át az új utasmólót a budapesti repülőtéren

budapesti repülőtér 2B terminálján épül új utasmóló amely több mint 10 ezer négyzetméterrel növeli a repülőtér területét

 

A mintegy 8 milliárd forintos fejlesztés a móló épületén kívül az egyik, repülőgépek által használt gurulóút meghosszabbítását is magában foglalja. Ezzel párhuzamosan zajlik az 1-es futópálya felújítása is. Az igazgató szerint 15 nappal a tervezett befejezési határidő előtt járnak, a pályát június végén adhatják vissza a repülőgép-forgalomnak.

 

MTI/T.D.
    

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó