H I R D E T É S

Budapest hírek

Ferihegyi parkoló nem csak reptéri utasoknak

Ferihegyi parkoló nem csak reptéri utasoknak

A budapesti repülőtér parkolójában nemcsak arra van lehetőség, hogy a reptér vendégei ott parkoljanak, hanem arra is, hogy a környező települések lakosai a városba érve otthagyják autóikat, tömegközlekedéssel továbbutazva a centrumba.

 

Az elmúlt években több család döntött úgy, hogy Budapest melletti településekre költözik a fővárosból. Ennek oka a levegő tisztasága, a nyugodt környezet és az olcsóbb ingatlan árak. Az ingázók ezzel együtt azt is vállalták, hogy munkahelyüket nap mint nap hosszabb utazással érik el. Ezt sokan úgy oldják meg, hogy a város határáig autóval jönnek be, majd onnan tömegközlekedéssel érik el a célállomást. A metropolisz szélén található P+R parkolók (park and ride, azaz „parkolj le és utazz”) pontosan e célból épültek. Ezeket a placcokat mindig olyan helyen alakítják ki, ahol busz, vasúti vagy egyéb tömegközlekedési eszköz megállója található, ezzel is segítve a könnyebb bejutást. Így megússzuk a belvárosban rendszeresen kialakuló dugót, nem szennyezzük még tovább a település levegőjét, nem szükséges a központban helyet keresgélni gépkocsinknak, illetve biztosan nem késünk el sehonnan. Ilyen a ferihegyi P+R parkoló.

 

Könnyen elkerülhetjük a forgalmi dugókat, ha a város határán található parkolóban hagyjuk autónkat

 

A reptéri P+R parkoló

 

A Liszt Ferenc repülőtér mellett található P+R parkoló azok számára is elérhető, akik naponta ingáznak az otthonuk és a munkahelyük között, 0-24 óráig. A pihenőhely ugyan nem őrzött, de a be- és kijáratnál területfigyelő kamerák találhatóak. Így mégiscsak biztonságban tudhatjuk autónkat.

 

Az ott tartózkodás költsége óradíjban fizetendő. Ha több mint 24 órára hagyjuk ott járgányunkat, akkor napidíj kerül felszámolásra, mely költség a díjfizető-automatáknál, forintban rendezhető. Ha a parkoló szolgáltatását rendszeresen igénybe szeretnénk venni, akkor érdemes havi bérletet vásárolni, hogy kedvezményes összegért tudjuk verdánkat ott hagyni.

 

Érdemes kihasználni a parkoló adta lehetőségeket, mert azon túl, hogy könnyebb és gyorsabb az utazás, ez a megoldás még pénztárcabarát is. Az ott felszámolásra kerülő összeg a belvárosi árakhoz képest igen kedvező. Az idő pénz. A P+R parkolókkal csak nyerhet!

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó