H I R D E T É S

Budapest hírek

Felújítás a Petőfi hídnál

Felújítás a Petőfi hídnál

A Fővárosi Önkormányzat finanszírozásában, a Budapesti Közlekedési Központ beruházásában valósult meg a Műegyetem rakparton a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti útszakasz, valamint a fel- és lehajtók felújítása.

A rekonstrukció során az útpálya mellett kétirányú kerékpárút épült, valamint a felújításnak köszönhetően a Műegyetem rakpart e szakaszán a déli irányba két, az északi irányba egy forgalmi sávon haladhat a forgalom. A híd két oldalán található le- és felhajtók teljes útpályaszerkezetét kicserélték, így mindkét ágon kerékpárút és járda vezet. 

 

Megújult a Petőfi híd déli le- és felhajtója, valamint a Műegyetem rakpart egy szakasza

 

Felújították a rakpartszakasz teljes útpálya-szerkezetét, és a forgalmi igényeknek megfelelően mára déli irányba két, északi irányba egy sávon haladhatnak az autósok; az észak felé vezető oldalon kétirányú kerékpárutat jelöltek ki a járda mellett. Szintén a rakpart Dunához közelebb eső oldalán új parkolóhelyeket építettek ki, a gyalogosjárda pedig a kerékpárút mellett vezet. A felújítással párhuzamosan a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is felújították, átépítették a jelzőlámpás hálózatot és forgalomfigyelő kamerákat helyeztek ki.

 

BKK

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó