H I R D E T É S

Budapest hírek

Fejlesztik és meghosszabbítanak két HÉV-vonalat

Fejlesztik és meghosszabbítanak két HÉV-vonalat

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervezői pályázatot írt ki a ráckevei (H6-os) és a csepeli (H7-es) HÉV fejlesztésére és meghosszabbítására. Az építkezés legkorábban 2019-ben kezdődhet el.

A NIF Zrt. kommunikációs igazgatója, Loppert Dániel elmondta, hogy jelenleg a megvalósíthatósági tanulmány beszerzése tart, amelynek célja, hogy megvizsgálja a ráckevei és a csepeli HÉV fejlesztését, illetve meghosszabbítását a többi között a forgalmi adatok, a lehetséges nyomvonalak, a műszaki tartalom és a költségek figyelembevételével. Vizsgálják majd a ráckevei HÉV meghosszabbítását a Boráros térig, valamint a csepeli HÉV meghosszabbítását egy megállóval déli irányban.

 

Fejlesztik és meghosszabbítják a ráckevei és a csepeli HÉV-vonalakat

Fejlesztik és meghosszabbítják a ráckevei és a csepeli HÉV-vonalakat

 

Loppert Dániel szerint az alapvető probléma, hogy mind a H6-os, mint a H7-es HÉV-nél a villamos kapcsolatok, illetve Csepel közlekedési kiszolgálása eléggé elmaradott, korszerűtlen, ennek fejlesztését tervezik. Vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy a 150-es, kelebiai vasútvonal összekötésével akár Flirt-szerelvényeket is lehessen erre a vonalra szállítani. Az a cél, hogy "európai színvonalú" vonatok járjanak a HÉV vonalain, mivel az egyik legnagyobb hátrány, hogy nagyon régiek a szerelvények - tette hozzá.

/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó