Fejlesztik a Corvinus digitalizációját

Közel másfél milliárd vissza nem térítendő támogatásból a Corvinus digitalizációját is fejlesztik. 

A Budapesti Corvinus Egyetem 1,491 milliárd forint vissza nem térítendő támogatását az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz pénzügyi keretéből finanszírozzák.
 
Az adattudományhoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó graduális és posztgraduális képzéseket fejlesztenek
 
Az elnyert összegből négy területen valósulhatnak meg fejlesztések. A fejlesztés részeként az Akadémia alprojekt keretében kiemelt tantárgyaihoz digitális tananyagok készülnek, valamint az egyetem új, adattudományhoz és mesterséges intelligenciához kapcsolódó graduális és posztgraduális képzéseket fejleszt.
 
A Ménesi Campus alprojekt részeként az Egyetem új Ménesi úti Campusának digitális és oktatási infrastruktúrája jön létre.
 
Az Informatika alprojekt által lehetővé válik, hogy az egyetem előadótermei, oktatási terei hibrid, digitális oktatásra is teljes egészében alkalmassá váljanak, zárt rendszerű infrastruktúrával.
 
A Digitalizáció alprojektben az intézmény továbbfejlesztheti az oktatási kiválóságot, a képzési adatokat kezelő és a tanulmányi adminisztrációt támogató rendszert is.
 
A projekt várhatóan 2026 árpilisáig tart. A fejlesztésekkel megvalósulhat az egyetem célja, hogy 2030-ra a gazdaság- és társadalomtudomány területein Közép-Európa vezető intézményévé váljon a nemzetközi felsőoktatási rangsorokban.
 
BG
Forrás: MTI, Corvinus
A képek illusztrációk