Energetikai ingatlankorszerűsítéseket segítő honlapot hoztak létre

A magyarországi ingatlanok csaknem kétharmada energiafelhasználási szempontból korszerűtlen, emiatt hazai szervezetek konzorciumot hívtak életre és létrehozták a RenoPont weboldalt.

A RenoPont szolgáltatását az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ vezette konzorcium hozta létre annak érdekében, hogy segítsen megkönnyíteni a lakosság energiakorszerűsítési döntéseit.
 
A RenoPont szolgáltatásai országos irodahálózatban is elérhetővé válik 
 
A konzorciumi tagok a RenoPont szolgáltatásain keresztül a külföldön nagy sikerrel alkalmazott "egyablakos" rendszert vezetik be a hazai piacra. A website felhasználói megtalálhatnak minden műszaki, jogi, illetve pénzügyi információt, melyek ingatlanjaik felújításához szükségesek.
 
Méhes Martina, az Energiaklub Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ ügyvezetője és szakmai igazgatója úgy gondolja, hogy Magyarország csak akkor felelhet meg a klímavédelmi céloknak, ha a családi- és társasházak épületét energetikailag korszerűsíti.
 
Hazánkban a végső energiafelhasználás körülbelül egyharmadát a lakossági energiafogyasztás teszi ki, amelyet akár 40-50 százalékkal is lehetne csökkenteni az épületek átfogó energetikai felújításával.
 
A RenoPont-ot 5 magyar szervezet hozta létre az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs program támogatásának segítségével. A  közeljövőben országos irodahálózatban is elérhetővé válnak a szolgáltatások.
 
BG
Forrás: MTI, RenoPont, EnergiaKlub, Business Online
A képek illusztrációk