Elektromos meghajtású repülőgépet fejlesztenek hazánkban

Elektromos meghajtású repülőgépeket fejleszt közösen az Óbudai Egyetem és a Magnus Aircraft repülőgyár.

Az innovatív együttműködés keretében az Óbudai Egyetem a Magnus Aircraft Zrt-vel közösen 4-6 üléses hibrid és elektromos meghajtású repülőgépek fejlesztésébe kezd, melyek túrautakra lesznek alkalmasak.
 
Hibrid és elektromos meghajtású gépeket fejlesztenek közösen
 
Az Óbudai Egyetem bejelentette, hogy repülőmérnöki, technológusi, valamint különböző szintű pilótaképző programok is vannak a terveik között. Ezek a képzések akkreditációt követően 2022 szeptemberében indulhatnak. Az egyetem célja, hogy a légi- és földiirányító-rendszert kiszolgáló szakember- és mérnökképzésbe külföldi egyetemeket és a hazai légibázisokat is bevonják.
 
A közös kutatás-fejlesztési projekt keretében az új típusú repülőgépek hajtásláncát (a repülő hajtását biztosító rendszer) az egyetem tervezi meg, míg a géptest kialakítását, összeszerelését és tesztelését a Magnus Aircraft Zrt teszteli.
 
A Magnus Aircraft Zrt-t 2014-es alapítása óta az ország leggyorsabban fejlődő repülőgép-fejlesztő,- gyártó és - forgalmazó vállalata hazánkban. A cég a világon legelsők között hozott létre egy olyan kétüléses, műrepülésre alkalmas repülőgépet, ami kizárólag kompozitanyagokból készült.
 
BG
Forrás: MTI, Forbes
A képek illusztrációk