H I R D E T É S

Budapest hírek

Egyre többen támogatják a budapesti olimpiát

Egyre többen támogatják a budapesti olimpiát

A Budapest 2024 Nonprofit Zrt. megbízásából a Kód Piac-, Vélemény- és Médiakutató Intézet tavaly decemberben országos közvélemény-kutatást végzett, amely szerint a magyar lakosság közel kétharmada (63 százalék) támogatja a 2024-es magyar olimpiai és paralimpiai pályázatot.

A cég beszámolója szerint a pályázat ismertsége Magyarországon fokozatosan emelkedett, jelenleg a lakosság 95 százaléka hallott róla. A pályázat támogatottsága az elmúlt fél évben a budapestiek és a fiatalok körében növekedett a legnagyobb mértékben, a mérés szerint a fővárosiak több mint fele, 55 százaléka, a 18-29 éves fiataloknak pedig 71 százaléka támogatja Budapest pályázatát. Jelentősen nőtt azok száma is, akik szerint Budapest képes lenne megrendezni az olimpiát, a lakosság 76 százalékának ez a véleménye.

 

Közvélemény-kutatás a budapesti olimpiával kapcsolatban

 

Az is kiderült, hogy 54 százalék valószínűnek tartja, hogy Budapest elnyeri a 2024-es olimpia és paralimpia rendezési jogát. Arra a kérdésre, hogy a magyar főváros az eredménytől függetlenül már magára a pályázatra is büszke lehet-e, 77 százalék válaszolt igennel. 86-90 százalék értett egyet azzal, hogy az olimpia megismertetné a világgal Budapestet és felpörgetné a turizmust. A kutatásban részt vettek több mint kétharmada szerint pozitív hatással lenne a munkaerőpiacra a 2024-es olimpia megrendezése, s az eseménynek köszönhetően számtalan fejlesztés és beruházás valósulhatna meg Magyarországon.

 

 

/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó