Egymilliárd euróból innovatív városnegyedet alakítanak ki a fővárosban

Budapesten 1 milliárd euróból környezettudatos, innovatív városnegyedet alakítanak ki a XIII. kerületben.

A XIII. kerületben az egykori Láng Gépgyár csaknem 10 hektáros területén környezettudatos megoldásokban bővelkedő, innovatív városnegyedet alakítanak ki 1 milliárd euróból. A területet a Southblaze Kft fejleszti.
 
Okosmegoldásokat alkalmaznak a kivitelezési munkák során
 
A rozsdaövezeti projekt Európában egyedülálló városfejlesztési koncepció, ami nemcsak a főváros, hanem Magyarország ékköve lesz. A beruházás célja, hogy az elhagyatott ipari területeken egészséges lakó-és munkakörnyezetet alakítsanak ki, miközben figyelembe veszik a környezetvédelmet és az infrastrukturális szempontokat.
 
Az egykori Láng Gépgyár területén a Southblaze Kft jelenleg 410 ezer négyzetméternyi földfelszín alatti és feletti területet alakít ki. A földfelszíni részen 136 ezer négyzetméteren lakóépületeket, 133 ezer négyzetméteren irodaházakat, 16 ezer négyzetméteren pedig egy közel 250 szobás, négycsillag vagy négy csillag superior minősítésű hotelt, míg a földfelszín alatt parkolókat építenek. A terület közepén kialakításra kerül egy közel 2 hektáros közpark, ami bárki számára elérhető lesz.
 
A fejlesztő számára fontos az innovatív megoldások alkalmazása, emiatt rengeteg smart megoldást fog bevezetni a területen. Irodaházak, kereskedelmi és szolgáltatóépületek, valamint ultramodern lakóházak építését is tervezik, ahová okosotthon rendszereket telepítenek majd.
 
A cég mindenben együttműködik a XIII. kerületi önkormányzattal a településrendezési megállapodást tiszteletben tartva.
 
 
BG
Forrás: MTI
A képek illusztrációk.