Egyedülálló képzés indult az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola budapesti campusán mutatták be az egyik legmodernebb felsőoktatási képzést Magyarországon. 

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán (AVKF) egészen páratlan képzést jelentettek be, hiszen a 3D-s tanulásról indítottak szakirányú továbbképzést. A hírt a főiskola budapesti campusán közölte a vezetőség. A bemutató napon a résztvevők nem csak a továbbképzéssel ismerkedhettek meg, hanem a képzés alatt használt tárgyakkal és eszközökkel is.

A képzés során olyan eszközöket használhatnak majd a hallgatók, amelyek a 3D-s modellezéshez, a 3D-s nyomtatáshoz, valamint a VR (Virtual Reality) tananyagokhoz kapcsolódnak. 

A szakirányú továbbképzésben végig a 3D-s tanulást alkalmazzák majd, amely azt jelenti, hogy a megszokott tanulási környezet olyan speciális digitális eszközökkel egészül ki, mint a robotika vagy a virtuális valóság. 

3d_torzs_bpn

A robotika és a 3D-modellezés az oktatásban is hatékony megoldás

A modern találmányoknak és eszközöknek köszönhetően a tanulási folyamat jóval érdekesebb és szemléltethetőbb lesz, ez pedig az eredményekhez is hozzá fog járulni. A képzésre beiratkozott hallgatók a CAD/CAM-modellezést is elsajátítják, ez pedig később munkájukat könnyebbé és hatékonyabbá teszi. 

Az órákat technikailag jól felszerelt és modern tantermekben tartja a főiskola, ahol az egyik fő cél, hogy megsokszorozzák a tanulási potenciált a digitális technológia segítségével. 

Forrás: Magyar Kurír
CS.SZ.