H I R D E T É S

Budapest hírek

Egy lakókocsis utazás az igazi nyári kaland

Egy lakókocsis utazás az igazi nyári kaland

Lakókocsival útra kelni nemcsak a "hippi" fiatalok kiváltsága, akik egy kiszuperált VW kisbusszal vágnak neki a nyári fesztivál szezonnak. Párok és családok számára is felejthetetlen élmény!

A lakókocsis nyaralás egyrészt sosem ment ki a divatból, másrészt a technológia fejlődésével az egyik legkényelmesebb, sokoldalúbb és személyre- valamint igényre szabott pihenés formája lett. 

 

Sokan egész életükben csak vágynak rá, hogy nekivághassanak egy ilyen lakókocsis útnak, holott érdemes lenne úgy tekinteni rá, mint egy befektetésre, amely hosszú-hosszú évekig kiszolgálhatja minden nyaralási célunkat nekünk és akár a gyerekeinknek is. Szóval kell egy lakókocsi és kellenek bele lakókocsi felszerelések a családnak is.

 

Hogyan vágjunk neki az útnak?

 

Először is tervezzük meg az útvonalat! Természetesen a család számára megfelelő távokat és pihenőket szem előtt tartva több napos odaúttal érdemes kalkulálni, és menet közben iktassunk be minden olyan látnivalót, ami érdekelhet minket a giccses útikönyves ajánlóktól kezdve az eldugott, ismeretlen látványosságokon át. 

 

Lakókocsi gyönyörű tájakon

 

Persze mindehhez szükséges például egy telefonos térképes alkalmazás, és ezzel párban jár az autós telefontöltő. Fontos, hogy legyen autós feszültségátalakító is nálunk az utazás alatt (ez a mindenféle képernyőkön való videózás miatt is jól jöhet).

 

Utazás közben is komfortosan!

 

A lakókocsiban az ágyon kívül szokott lenni kiskonyha, minifürdő és minden egyéb luxusfelszerelés is a lakótérben. Ám fontos gondolni a sofőrre is, ugyanis fontos, hogy az ő keze ügyében is legyenek olyan lakókocsi felszerelések, amelyek jól jönnek a hosszú vezetés alatt. Ilyen egy kisebb vagy nagyobb hűtőláda, autós kávéfőző vagy vízforraló és mindezek mellé egy ülésborító, hogy megvédjük az ülést a foltoktól.

 

Útközben hűteni kell az innivalókat a hűtőtáskában, a gyereknek az úti elemózsiát is tarthatjuk benne. A lakókocsi felszerelések közé tartoznak további konyhai eszközök is mint a beépíthető főzőlapok, a mosogatóval kombinált főzőlap, abszorpciós hűtőszekrény és páraelszívó is. Valójában egy egész profi kis konyhát lehet berendezni útközbenre is, ha épp nincs lehetőségünk vendéglátóhelyen enni.

 

Legyünk offline módban!

 

Azok, akik neki vágnak egy lakókocsis útnak, nyilván sok időt töltenek utazással. Előfordulhat, hogy a harmadik órában már fárasztó a tájat bámulni, de ilyenkor is igyekezzünk nem a telefonunk vagy laptopunk, tabletünk bámulásával tölteni az időt. Olvassunk, beszélgessünk, játsszunk menet közben! Ezek azok a pillanatok, családi együttlétek, amelyekre örökre emlékezni fogunk, jó lenne őket offline módban megélni!

 

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó