Drón Konferenciát rendeztek Budapesten

Az idei évben ismét megrendezték Budapesten a Drón Konferencia és Expo eseményt.

Egy olyan iparágról és szektorról tartottak konferenciát Budapesten, amely évről-évre óriási fejlődésben van. Idén negyedik alkalommal került megrendezésre a magyar fővárosban a Drón Konferencia és Expo nevezetű esemény.

A konferenciát a Bálna Budapest rendezvényközpontban tartották meg, ahol szó esett arról, hogy jelenleg milyen célra használják leginkább hazánkban ezeket a modern eszközöket. Az eseményen kiderült, hogy még főleg magáncélra használják a drónokat, de a következő években óriási hódításnak indul az eszköz az ipar különböző területein.

dron_torzs_bpn

A drónokkal szinte minden feltérképezhető

Az idei statisztikákat vizsgálva körülbelül tízszer annyi a magánszemély által alkalmazott drón, mint az ipari, ez pedig jelentős különbség. A jövőben olyan területeken terjedhet el a drónok széleskörű alkalmazása, mint a mezőgazdaság vagy az infrastruktúra felmérése.

A mezőgazdaságban a digitalizáció is fejlődhet a drónokkal, de a közutak, a vasutak, vagy az energetikai intézmények infrastrukturális ellenőrzésében is óriási előnye lehet a technológiának.

A magyar kormány a következő években számos projektet kíván indítani, hogy a drónok minél több szektorban elterjedjenek. 


Forrás: Origo
CS.SZ.