H I R D E T É S

Budapest hírek

Dönthetnek a képviselők a Széll Kálmán tér átépítésének koncepciójáról

Dönthetnek a képviselők a Széll Kálmán tér átépítésének koncepciójáról
A fővárosi közgyűlés dönthet arról, hogy 2013-ban elkezdődjön a Széll Kálmán tér átépítése. Az MTI-hez eljuttatott tájékoztató szerint 2010-ben 3 milliárd forintot különítettek el a tér felújítására. Többek között átalakítanák a gyalogosfelületeket, megújulna a metróállomás épülete.
Hutiray Gyula ágazati főpolgármester-helyettes közzétett előterjesztése szerint 2010-ben 3 milliárd forintot különítettek el a tér felújítására, a térség közösségi közlekedési kapcsolatainak fejlesztésére, a fogaskerekű felújítására, annak Széll Kálmán térre vezetésére áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A január 31-i közgyűlésen megszavazták, hogy készüljön egy koncepció a tér átrendezéséről

Fővárosi közgyűlés

A január 31-i közgyűlésen megszavazták, hogy készüljön egy koncepció a tér átrendezéséről, amely tartalmazza a felújítás ütemezését, nagyságrendjét tisztázzák mind közlekedési, mind városépítészeti szempontból.

 

A közlekedés szempontjából fontos elem, hogy a kerékpáros közlekedési kapcsolatokat javítanák, illetve csökkentenék a közösségi közlekedés helyigényét

Széll Kálmán tér fotó:MTI

 

A koncepcióterv tartalma szerint az első ütemben átalakítanák a gyalogos felületeket, megújítanák az utcabútorokat, és akadálymentesítik a teret, mozgólépcsőket helyeznének el a Várfok utca irányába. A közlekedés szempontjából fontos elem, hogy a kerékpáros közlekedési kapcsolatokat javítanák, illetve csökkentenék a közösségi közlekedés helyigényét, a tér forgalmi kapacitásait nem növelnék, de ennek csökkentése sem cél - áll a kiadott tájékoztatóban.

 

A metróállomás teljes átépítése is szándékában áll az előterjesztés szerint a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) és a városvezetésnek

A metroállomást is átépítenék

A metróállomás teljes átépítése is szándékában áll az előterjesztés szerint a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) és a városvezetésnek is, a kereskedelmi funkciókat ellátó épületszárny bontásával együtt.
A munkálatok első üteme a számítások szerint 2,5-3 milliárd forintba kerül, de a későbbi munkákhoz 1,5 milliárdos fővárosi forráskiegészítés szükséges a kivitelezés 2013-as beindításához - derül ki a kiadott közleményből. (T.A)
forrás:MTI/fidesz.hu

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó