Digitalizáció képzés indul Budapesten

Egészen páratlan képzést indít Magyarországon a Budapesti Metropolitan Egyetem.

Új képzést mutatott be a Budapesti Metropolitan Egyetem, hiszen egy digitalizációhoz kapcsolódó szakképzési formát is választhatnak ezentúl az ide jelentkező diákok. A képzési portfólió bővítése előtt alaposan megvizsgálta a piacot az egyetem, ezt követően esett a választás valami új dologra. 

A Budapesti Metropolitan Egyetem közleménye rávilágít, hogy fontosnak tartották, hogy egy olyan területen indítsanak új szakirányú továbbképzést, amely modern és a mai piaci igényeket elégíti ki. 
 
metu_torzs_bpn
Hasonló képzés még nem indult hazánkban eddig

A METU-nak így esett a választása a Pénzügyi digitalizációs és compliance tanácsadó képzésre. A hallgatók innen a fintech szektorban helyezkedhetnek el, vélhetően könnyedén, hiszen a szférában égető szükség van a jól képzett szakemberekre.

A szakmai képzésekkel egyedi, speciális és komplex tudást kínál a diákoknak az egyetem. A fintech szféra felé való nyitás már szeptemberben valósággá válik, hiszen az első kurzusok 2022 őszén elindulnak az egyetemen. 

A felsőoktatási intézmény új képzését elvégző fiatalok komoly tudással léphetnek a munkaerőpiacra a jövőben, könnyedén átláthatják a pénzügyi digitalizációs folyamatokat, alkalmasak lesznek új innovációk és fejlesztések bevezetésére és akár vezető pozícióba is kerülhetnek.

Forrás: ComputerWorld, METU
CS.SZ.