Budapestnek is fontos az agrárdigitalizáció

Budapest ad otthont a Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállításnak.

A magyar fővárosban idén is megrendezik az egyik legfontosabb hazai agrárdigitalizációs eseményt, a Precíziós Gazdálkodás és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítást. A hazai agrárium résztvevőinek nagy előny a magyar rendezvény, hiszen óriási szükség van arra, hogy a mezőgazdaságban minél többen megismerjék a modern technológiai előnyeit, majd ki is használják azt.

A budapesti rendezvényt május 11-én és 12-én tartják, ahol közel 100 előadó fog beszélni az agrárium kihívásairól és legmodernebb megoldásairól. A rendezvény gyakorlatilag Magyarország agrár-digitalizációjának fő szakmai eseményének tekinthető.

agrar_digi_torzs_bpn

Magyarországon kiemelt iparág a mezőgazdaság, így az ide érkező fejlesztéseket a gazdaság is megérzi majd


A fórumon olyan technológiai megoldások és előnyök hangoznak el, amely abszolút irányadó Magyarország precíziós gazdálkodásának. Az elmúlt időszakban elindított precíziós pályázatok egyébként azt mutatják, hogy a magyar termelők nyitottak az új technológiák iránt, ami jó jel.

A pályázatok által erőgépeket, modernebb munkagépeket, kombájnokat lehetett igényelni. Mivel a hasonló projektek célja a minél komolyabb fejlesztési folyamat, így már műholdas távérzékelési adat beszerzésére és elemzésére is lehet igényléseket benyújtani.

Magyarországon a legtöbben a sorvezető automata kormányzást, illetve a hozamtérképezést használják a prezícióis technológiai módszerek közül.

Forrás: ComputerWorld
CS.SZ.