H I R D E T É S

Budapest hírek

Budapesten hozza létre közép-európai központját Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete

Budapesten hozza létre közép-európai központját Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete
Újabb munkahelyeket teremtő megállapodással bővül a magyar-kínai stratégiai partnerség, amelynek keretében Budapesten hozza létre közép-európai központját Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya kedden.
Nagyon komoly előrelépés a magyar-kínai kapcsolatokban, hogy a Pekingi Genetikai Intézet közép-európai központját Budapesten hozzák létre - szögezte le nyitóbeszédében Semjén Zsolt a China Hi-Tech Fair konferencián, kedden.

Nagyon komoly előrelépés a magyar-kínai kapcsolatokban, hogy a Pekingi Genetikai Intézet közép-európai központját Budapesten hozzák létre fotó:mconet

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes
Mendelényi Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosság vezetője előadásában hangsúlyozta: az aláírt megállapodással Magyarország új esélyt kap arra, hogy jelentős szerephez jusson a 21. század tudományának egyik legfontosabb területén. A beruházás teret nyit a magyar kutatók számára ahhoz, hogy képességeiket idehaza kamatoztathassák.

Mendelényi Dániel, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban a  magyar-kínai gazdasági kapcsolatokért felelős kormánybiztosság vezetője   fotó:mconet

Mendelényi Dániel

A konferenciát követően dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Wang Jian, a BGI vezérigazgatója együttműködési keret-megállapodást írt alá arról, hogy a shenzeni székhelyű vállalat közép-európai központját (BGI Central Europe) Budapesten hozza létre.

 

Budapesten hozza létre közép-európai központját Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete fotó:mconet

Aláírási ceremónia

A BGI egész Ázsia vezető biotechnológiai kutatóintézete, mely még a kínai viszonyok között is kivételes dinamikájú fejlődési utat járt be.


(T.A)

forrás:kormany.hu, NFM

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó