Betegútmenedzsment Webapplikációt adományozott a Roche az Országos Kórházi Főigazgatóságnak

A Roche Magyarország Kft Digitális Betegútmenedzsment Webapplikációt adományozott az Országos Kórházi Főigazgatóságnak.

Digitális Betegútmenedzsment Webapplikációt (BetMen) adományozott a kormány stratégiai partnereként nyilvántartott Roche Magyarország Kft és az általa alapított, 100 százalékos tulajdonában álló SzEFA Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztéséért Alapítvány az Országos Kórházi Főigazgatóságnak.
 
Az eseményen részt vett Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
 
Az applikáció végigkíséri a beteg életútját, lehetővé teszi a betegségek időben való felismerését, megelőzését, később pedig az elvégzett kezelések hatékonyságát folyamatosan elemzi és értékeli.  
 
A BetMen részévé válik Magyarország e-egészségügyi rendszerének, beépül az EESZT androidos eszközökre készített, valamint IPhone-okra fejlesztett applikációjába. Innentől kezdve tervezhetővé válik a betegellátás az alapellátástól egészen az utógondozásig, a terápiák elemzéséig.
 
A webapplikáció komplex kezelési tervet, időpontfoglaló rendszert, konzultációs lehetőséget kínál a felhasználóknak, a háziorvosoknak, a szakorvosnak, az ellátásszervezőknek és a pácienseknek mindezt úgy, hogy a betegek minél gyorsabb gyógyulását szolgáló kezelési tervet dolgoz ki a lehető legkisebb klinikai terheléssel. A kezelés során a betegek tapasztalatai és visszajelzései alapján módosíthatják a terápiát.
 
Az applikáció segítséget jelent az orvosoknak, a háziorvosoknak, mivel a páciensek az állami és magánegészségügyi szektor szolgáltatásait is igénybe veszik, viszont a BetMen minden orvos-beteg találkozót mutatni fog.
 
Az applikáció kifejlesztését a Magyar Személyre Szabott Egészségügy Fejlesztésért Alapítvány (SzEFA) menedzselte a Kecskemét Megyei Jogú Kórház munkatársaival és pácienseivel közösen.  
 
BG
Forrás: MTI, HVG, Roche Magyarország Kft
Képek: MTI/Soós Lajos