Az MEKH digitális térképet készített a hazai elektromos töltőállomásokról

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) olyan digitális térképet készített, melyen feltüntette az elektromos autókat kiszolgáló töltőállomásokat.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal interaktív térképen tüntette fel a hazánkban jelenleg 1627 darab nyilvános elektromos autó töltőállomást.
 
Egyre több az elektromos autó Magyarországon
 
Az előző év azonos időszakához képest 45 százalékkal több töltőberendezés érhető el az elektromos autók tulajdonosai számára.
 
A hazai töltőállomások száma dinamikusan növekszik, főleg Békés és Veszprém megyében, de még mindig a főváros vezet 596 berendezésével, valamint Pest megye 192 töltőjével. Jelentős lemaradásban van Tolna és Nógrád megye, ahol mindösszesen 12-12 darab töltő van jelenleg.
 
Az MEKH adatai szerint a tisztán elektromos autók (5E kategória) száma az 2021-es év előző negyedévéhez képest 20 százalékkal nőtt, míg a zöld rendszámmal ellátott autóknál 22 százalékos növekedés figyelhető meg. A berendezések és az elektromos kocsik darabszámának bővülésével az egyenáramú (DC) és a váltóáramú (AC) töltések száma, valamint a töltésre fordított energia mennyisége is jelentős növekedést mutatott az előző negyedévi adatokhoz képest.
 
 
BG
Forrás: MTI, MEKH
A képek illusztrációk