Az Ernst&Young a fővárosban hozza létre új globális szolgáltatóközpontját

Az Ernst&Young (EY) vállalat a fővárosban hozza létre globális szolgáltatóközpontját, mellyel 500 új munkahelyet teremt.

Az Ernst&Young beruházása 770 millió forintba kerül, amihez a kormány 380 millió forint beruházási támogatást nyújt.
 
 Rencz Botond, a vállalat magyarországi vezérigazgatója
 
Az EY multinacionális könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó vállalat egyik legfontosabb globális partnere, az EY Global Delivery Services (GDS) a fővárosban hozza létre globális szolgáltatóközpontját, ahova 500 magasan képzett és nyelveket beszélő munkavállaló felvételét tervezi.
 
A nemzeti szolgáltató központ várhatóan 2024-ben nyitja meg kapuit. A következő 3 évben az adótanácsadás, könyvvizsgálat, üzleti-, stratégiai és tranzakciós tanácsadás területén keresnek kollégákat. A beruházás megkezdésével egyidejűleg képzési programjukat is elindítják.
 
A vállalat azért választotta Magyarországot beruházásának új helyszínéül, mert jól képzett, technikai tudással és nyelvismerettel rendelkező szakemberek vannak a munkaerőpiacon, emellett pedig az állami támogatás is kedvező feltételeket biztosított számukra.
 
A nagy-britanniai központú vállalat több mint 150 országban van jelen, a budapesti iroda lesz a GDS ötödik európai irodája.
 
BG
Forrás: MTI, Ernst&Young
A képek MTI/Bruzák Noémi