H I R D E T É S

Budapest hírek

Az állatkert és a cirkusz is megújul a Liget Projektben

Az állatkert és a cirkusz is megújul a Liget Projektben


Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes adott interjút az MCOnet-nek a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléje, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál után, 2016. január 11-én. A rangos eseményen a legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók voltak láthatók a világ minden pontjáról, a zsűriben pedig olyan nagy formátumú személyiségek jelentek meg, mint Eugene Chaplin, a világhírű filmes fia, vagy a Cirque du Soleil kreatív igazgatója.

A budapesti önkormányzat már 2012 óta támogatja ezt a fesztivált a Budapest díjjal - emlékeztetett a főpolgármester-helyettes - ugyanis támogatják a a Fővárosi Nagycirkusz törekvéseit abban, hogy még magasabb szintre emelje a hazai cirkuszművészetet, és a magas kultúra porondjára emelje azt. Budapest színes kulturális palettájának kínálatát csak emelni tudja egy megújult Budapesti Nagycirkusz. Szalay-Bobrovniczky Alexandra elmondta még, hogy sokat köszönhetünk majd a Liget Projetnek, aminek része a cirkusz szomszédságában található Fővárosi Állat- és Növénykert megújulása is. A biodóm segítségével olyan Európában is kiemelkedő, egyedülálló jellemzőkkel bíró állatkert születhet, mely önmagában is turistacsalogató Budapest szempontjából minden korosztály számára.

 

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes adott interjút az MCOnet-nek


Állatkert területére tervezett fedett park tetőszerkezete, a biodóm mérete, formája futurisztikus hatást kel majd. Ez lesz a nagy múltú, 150 éves budapesti állatkert történetének legnagyobb fejlesztése, melyre azért nyílott lehetőség, mert a bezárt Vidám Park 6,5 hektárnyi területe a szomszédos állatkerthez került.


MCOnet

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó