H I R D E T É S

Budapest hírek

Az alkotás öröme és a közösségi alkotás ereje jelenik meg a Betlehemi kiállításon

Az alkotás öröme és a közösségi alkotás ereje jelenik meg a Betlehemi kiállításon

Fábry Zoltán, a Magyar Kézművességért Alapítvány elnöke a 26. Betlehemi Jászol című pályázat anyagát bemutató kiállítás megnyitóján kiemelte: fontos megőrizni a hagyományokat.

Fábry Zoltán úgy fogalmazott, hogy a kiállításnak köszönhetően Magyarországon ismét egyre többen fedezik fel az alkotás örömét, és annak fontosságát, hogy megőrizzük a hagyományainkat, illetve, hogy teret adhassunk neki. "Az elmúlt 26 év alatt majdnem minden esztendőben hoztak újdonságot a kiállítátók" - fogalmazott. 

 

 

A vatikáni 100 Betlehem kiállítás kapcsán elmondta: 16 alkotó munkáját lehet megtekinteni Rómában. Az alapítvánnyal kapcsolatban elmondta, komoly sikereket értek már el, a kiállításokon pedig megjelenik a közösségi alkotás is.

László Sándor, a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara Kézműves Tagozat elnöke elmondta, hogy a tagozat tevékenyysége igen sokrétű, különös figyelmet fordítanak az ifjúságra.

 

 

Célként nevezte meg, hogy minél több szakmát tömörítsenek, feladatként pedig, hogy képességeiknek megfelelően minél jobban segítsék a szakmákat. Véleménye szerint történelmi pillanat, hogy a Kamara nagyon széles nemzetközi kapcsolatokat alakítottak ki, melyről Dr. Kupcsok Lajos, a Magyar – Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke beszélt bővebben.

 

 

Dr. Kupcsok Lajos felidézte, hogy a V4-ek kapcsolata egészen 1335-ig vezethető vissza, a Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara pedig folytatni kívánja ezt az együttműködést. "A Kamara a külgazdasági tevékenységének a centrumába Közép-Európát és V4-et állította" - közölte. Véleménye szerint számos olyan termék van, amelyeket érdemes a határokon túl is bemutatni, ezért 2020-ban arra vállalkoznak, hogy a legjobb termékeik a környező országok kiállításain és piacain megjelenjenek.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó