Átadták Budapest megújult vasúti-hídját

2022 augusztusában átadták Budapes déli szakaszán a korszerűsített vasúti-hidat, amelyet továbbra is a vasúti szerelvények használnak majd. 

Átadták a magyar fővárosban a felújított és tovább bővített vasúti-hidat Dél-Buda és Dél-Pest között, amely nem csak a hazai vasúti közlekedés, hanem egész Közép-Európa egyik legfontosabb fejlesztése lehet vasúti szempontból.

A felújított hídon megy keresztül Európa egyik kulcsfontosságú transzeurópai közlekedési folyosója, ezért nélkülözhetetlen az építmény karbantartása és korszerűsítése. 

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) bejelentése alapján valóban ez a híd lehet az egyik legfontosabb Kelet és Nyugat-Európa vasúti összeköttetésében. Persze nem csak a vasúti közlekedésben pótolhatatlan az újonnan átadott projekt szerepe, hanem a szállításban is. 

hid_Torzs_bpn

Újabb fontos fővárosi beruházás készült el

A kapacitásbővítés eredményeképp továbbra is ez lesz a legforgalmasabb magyar dunai vasúti átkelő, sőt a következő években újabb fejlesztések várhatóak. A bővítéseknek köszönhetően a tehervonatok jóval gyorsabban tudnak átrobogni ezentúl híd szakaszán, minimális várakozási idővel.

A mintegy 500 méter hosszú hídon jelenleg naponta 150 vasúti szerelvény halad át, éves szinten pedig összesen 2,8 millió utas. Mivel a szakasztól nem messze lakóházak is épülnek, így kiemelt projekt volt a zajcsillapítás, amelyet a legkorszerűbb rezgéscsillapítási technológiákkal oldottak meg a kivitelezők. 

Forrás: Origo

Képeink illusztrációk
CS.SZ.