H I R D E T É S

Budapest hírek

Átadták az Egészségügyi Világszervezet budapesti központját

Átadták az Egészségügyi Világszervezet budapesti központját

A XIII. kerületben, a Váci út egyik irodaházában hivatalosan is megnyitották az Egészségügyi Világszervezet (WHO) budapesti központját, az ünnepségen Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt mondta: olyan együttműködést kezdhetnek meg a szervezettel, amely segítheti a jelenlegi nagy kihívások kezelését.

Mikola István elmondta, hogy a WHO nem az első ENSZ-szervezet, amely irodát nyit Budapesten, a magyar főváros központi pozícióba került, "egymásnak adják a kilincset" a szervezetek, mert látják, milyen jó körülményeket tudnak itt biztosítani a munkájukhoz. Jelenleg 20 munkatárs kezdi meg tevékenységét az irodában, kétharmaduk külföldről érkezik. Jövőre Magyarországon rendezik a WHO regionális konferenciáját is.

 

Hans Troedsson, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) főigazgató-helyettese

Hans Troedsson, az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization, WHO) főigazgató-helyettese a budapesti központ átadásán

 

Hans Troedsson, a WHO főigazgató-helyettese hangsúlyozta, hogy a teljes projekt kiválóan bizonyítja a szervezet és a magyar kormány elmúlt hónapokban kialakított együttműködésének hatékonyságát. Emlékeztetett arra, hogy hat-hét helyszínt vettek számba szerte a világon, és végül Budapest mellett döntöttek a kormány elkötelezettsége és kedvező ajánlata miatt. A WHO az ENSZ-család egyik legfontosabb szakosított szerve, célja az egészségügy minőségének globális szintű javítása. A budapesti központ létrehozása várhatóan hozzájárul a szervezet hatékonyságának további növeléséhez.

 

/T.D.

Dubai Hír

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hír

Bulvár

Partnereink

Partner logó