H I R D E T É S

Budapest hírek

Átadták a negyedik P+R parkolót Kelenföldön

Átadták a negyedik P+R parkolót Kelenföldön

Átadták a negyedik, utolsó P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál, az új parkolót egy órától lehet ingyenesen igénybe venni.

A kelenföldi P+R parkolók a metróberuházáshoz kapcsolódva épültek, az új 500 férőhellyel már mintegy 1500 parkolóhely áll az autósok rendelkezésére. Az utolsó P+R parkoló a MÁV használaton kívüli vágányainak helyén 11 hónap alatt készült el. Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes közölte, hogy jelenleg Budapesten mintegy 5000 férőhellyel működnek P+R parkolók, a tervek szerint ez a szám közel a kétszeresére nő majd a ciklus végére.

 

 Átadták a negyedik P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál

Átadták a negyedik P+R parkolót a 4-es metró kelenföldi végállomásánál

 

Emlékeztetett rá, hogy a 4-es metróberuházás "legfőbb indítéka" a belváros autós forgalmának csillapítása volt. Ehhez szükség volt P+R parkolók építésére is, ahol le lehet rakni az autót és tömegközlekedéssel lehet folytatni az utat. Az új P+R parkolót összekapcsolták az aluljáróval, új közvilágítási rendszert építettek ki, valamint térfigyelő kamerákat is elhelyeztek. A négy parkoló létesítése több mint négymilliárd forintba került mintegy száz százalékos európai uniós támogatás mellett.

 

/T.D.

Dubai Hír

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hír

Bulvár

Partnereink

Partner logó