H I R D E T É S

Budapest hírek

Átadták a felújított Hild-villát

Átadták a felújított Hild-villát

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének új otthona a teljes körű rekonstrukción átesett Hild-villa átadására került sor.

Fekete György, az MMA elnöke az átadáson elmondta, hogy Kokas László építész kiválóan egyeztette össze a 19. század adottságait a 21. század igényeivel. A megújult Hild-villa kutatószobáival, könyvtárával és egyéb tereivel 2017 januárjától már a kutatókat és az intézet programjait szolgálja. A kutatóintézet dolga, hogy a komoly eredményeket létrehozó, 1945 utáni magyar művészet eredményeit objektívan felmutassa.

 

Átadták az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetét

Átadták az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének otthont adó felújított Hild-villát

 

A villa rekonstrukciója 2014-ben indulhatott meg, miután egyeztettek a műemléki hatóságokkal. A munkálatok során kiderült, hogy a villának nincsenek alapjai, így utólagos aláalapozásra és injektált szigetelésre volt szükség. Az épület csekély mértékben bővült is, a villa hátsó oldalának kivágott falát hátrébb tolták, és egy új szárnnyal kötötték össze az épülettel. Az épület hűtését-fűtését geotermikus energiával, az öntözést pedig esővízzel és ásott kútból biztosítják.

 

/T.D.

Dubai Hír

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hír

Bulvár

Partnereink

Partner logó