H I R D E T É S

Budapest hírek

Átadták a Budapesti Német Iskola új épületszárnyát

Átadták a Budapesti Német Iskola új épületszárnyát

A német-magyar együttműködés egyik legkiválóbb példájának nevezte az emberi erőforrások minisztere a Budapesti Német Iskolát, amelynek új általános iskolai szárnyát adták át.

Kásler Miklós úgy fogalmazott, a német iskola nem csak egy oktatási intézmény, hanem olyan jelkép, amely jól szimbolizálja a magyar és a német nemzet barátságát, az évezredes kapcsolatok fontosságát. Kiemelte, hogy az intézményben a gyerekek megismerkedhetnek mindkét nemzet nyelvével, kultúrájával, hagyományaival, tudományos és művészeti eredményeivel. Volkmar Wenzel, Németország budapesti nagykövete felidézte, hogy az iskolát 28 éve Magyarország, Németország, a fővárosi önkormányzat és a Baden-Württemberg tartomány együtt alapította. 2001-ben fejeződött be a régi épületszárny építése, az iskolát jelenleg látogató diákok pedig idén új otthonra leltek a most átadott szárnyban.

 

Átadták a Budapesti Német Iskola új épületszárnyát

Az iskolát jelenleg látogató diákok idén új otthonra leltek a most átadott szárnyban

 

Judith Nitsch, az intézmény igazgatója azt hangoztatta, hogy a most 570 fiatalt oktató, nevelő iskolában hisznek a kultúrák találkozásában és abban, hogy az első iskolai évek döntően meghatározzák a gyerekek életét. Az új épületszárny segítségével is szeretnék megalapozni a diákok iskolai pályafutását és megismertetni velük a tanulás örömét - fűzte hozzá. Az új szárny költségét a mindenkori magyar állami támogatásból, a tandíjból és Németország extra hozzájárulásából gazdálkodták ki. A bővítés során az általános iskolai épületszárny mellett egy szinttel bővítették a parkolót, valamint elkészült a melegkonyhás iskolai bisztró is.

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó