H I R D E T É S

Budapest hírek

Alacsonyabbak a budapesti belvárosi ingatlanárak

Alacsonyabbak a budapesti belvárosi ingatlanárak

A Duna House adatai szerint 20 százalékkal nőttek Budapest belvárosában az ingatlanárak a harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest, ugyanakkor még mindig alacsonyabbak, mint a környező fővárosokban.

Az ingatlanközvetítő cég legfrissebb adatai szerint az V., VI. és VII. kerületek átlagos négyzetméterára 705 ezer forint, de az igazán központi fővárosi ingatlanok négyzetméterét már 900 ezer forint feletti összegért értékesítik. A közép-európai térségben továbbra sem Budapesten a legmagasabbak a négyzetméterárak, bármennyire is erős évek óta a növekedés.

 

Alacsonyabbak a budapesti belvárosi ingatlanárak

20 százalékkal nőttek Budapest belvárosában az ingatlanárak, ugyanakkor még mindig alacsonyabbak, mint a környező fővárosokban

 

A Numbeo internetes adatbázis szerint Budapest központi területein 850 ezer forint az átlagos négyzetméterár, míg a szomszédos országok fővárosai közül Bécsben 2,13 millió forint, Prágában 1,43 millió forint, Ljubljanában 1,07 millió forint, Pozsonyban 913 ezer forint a belvárosi lakások négyzetméterára. 

 

MTI/T.D.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Bulvár

Partnereink

Partner logó