H I R D E T É S

Budapest hírek

A Vörösmarty és a Podmaniczky tér is megújul

A Vörösmarty és a Podmaniczky tér is megújul

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere bejelentette: teljesen megújul Budapest két nagy belvárosi tere, a Vörösmarty és a Podmaniczky tér.

A polgármester a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy egy 21. századi új belváros jöjjön létre. A január 7-én elindult rekonstrukciós munkák a kerület beruházásában, a kormány és a főváros támogatásával valósulnak meg, a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek. Szentgyörgyvölgyi Péter elmondta, hogy a főváros tulajdonában lévő Vörösmarty tér faltól-falig megújul, a több mint 30 éves beton térkő burkolatot magas minőségű, egyedi kialakítású és megjelenésű természetes lapkő burkolat váltja majd. Új köz- és díszvilágítási rendszer lesz a régi helyett, továbbá megújulnak az utcabútorok és "úttartozékok".

 

 

A Vörösmarty és a Podmaniczky tér is megújul

Podmaniczky Frigyes téren 30 százalékkal nő a zöldfelület és 82 új fát ültetnek

 

A téren tartandó vásárok és a kulturális rendezvények igényeit jobban kiszolgáló teret hoznak majd létre. Megújul a Deák Ferenc utca Bécsi utca és Apáczai Csere János utca közötti szakasza, valamint a Vigadó utca és a Harmincad utca. Az Arany János utcai metrómegállónál lévő Podmaniczky Frigyes tér felújításáról szólva Szentgyörgyvölgyi Péter közölte: a téren 30 százalékkal nő zöldfelület és 82 új fát ültetnek, megszűnik a trolibusz végállomás, megújul a közvilágítás, valamint természetes kőburkolattal látják el a területet. A cél az, hogy a Podmaniczky tér központi része valóságos városi ligetté váljon - hangsúlyozta.

Törökország Hotel

Pest Megye hírek

Ász Hírportál

Partnereink

Partner logó