A Vodafone környezettudatos autókra cseréli gépjárműveit

A Vodafone Magyarország környezettudatos modellekre cseréli több mint 400 autóból álló gépjármű flottáját.

A vállalat környezetvédelmi stratégiájának első lépéseként 106 darab ŠKODA Octavia IV plug-in hibrid gépjárművet vett át a Porsche Hungariától. Ez év végéig további 60 környezettudatos gépjárművel, többek között plug-in hibridekkel és tisztán elektromos autókkal gyarapodik a távközlési vállalat. Az autókat az ALD Automotive Magyarország Kft-től lízingelik.
 
A Vodafone lecseréli több mint 400 autóból álló gépjárműflottáját
 
A Vodafone céljai közt szerepel, hogy 2025-re a több mint 400 autóból álló gépjárműflottája csak elektromos autókból álljon. Hosszabb távú terveik között van, hogy 2030-ra teljesen 0-ra csökkentsék a vállalatcsoport karbonlábnyomát és ezt 2040-ig a teljes partneri és beszállítóhálózatukra is kiterjesszék.
 
Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy kiemelten fontos számukra, hogy kollégáik környezettudatosan végezhessék munkájukat. A céges autóflotta lecserélése mellett érzékenyítéssel és edukációval készítik fel munkatársaikat az új gépjárművek használatára.
 
Olena Timofiyiva, az ALD Magyarország ügyvezetője hozzátette, hogy a cég küldetése, hogy egyszerűvé és hozzáférhetővé tegyék ügyfeleik számára az elektromos mobilitásra való áttérést.
 
Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezetője kijelentette, hogy a Volkwagen csoport és így a Porsche Hungária kulcsszerepet vállal az elektromobilitáshoz kapcsolódó átalakulás elősegítésében. Az átadott ŠKODA Octaviak, a plug-in hibrid technológiájuk miatt gazdaságosabb és környezetvédőbb közlekedést tesznek lehetővé.
 
A Vodafone-nak kiemelten fontos a környezet és a bolygó védelme, ennek érdekében számos lépést tett az elmúlt években. Az egyik legfontosabb, hogy európai működésük energiaellátását 2021 júniusa óta csakis megújuló energiákból biztosítják.
 
 
BG
Forrás: MTI, ALD Automotive, Motorhang
A képek illusztrációk